Stopień zakwaszenia świadczy o świeżości i jakości oliwy. Wysoki współczynnik zakwaszenia świadczy o zjełczeniu oliwy, a niski o tym, że produkcja oliwy odbyła się w warunkach optymalnych i że czas między zbiorem oliwek a tłoczeniem nie był długi, zaś metody produkcji były naturalne i mechaniczne, bez dodatków chemikaliów. Nowy zestaw do analizy HANNA Instruments został specjalnie przygotowany w celu łatwego i szybkiego pomiaru zakwaszenia w oliwie z oliwek. Pomiaru należy dokonywać w kilku prostych do wykonania etapach.
Zestaw zawiera :
Skala |
0,00-1,00 % |
Czulosc |
0,01 ml = 0,01 % |
Sposób pomiaru |
Miareczkowanie |
Dozowanie |
4,60 ml lub 4,0 g |
Liczba testów |
6 |
Wymiary |
112 x 390 x 318 mm |
Waga |
3 kg |
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie